Oglasno sporočilo
Svet zanimivosti

Tomaž Kavčič prejel prestižno priznanje

Chef leta 2025

Tomaž Kavčič, vodja Gostilne pri Lojzetu na Dvorcu Zemono, je prejel prestižno priznanje v kulinaričnem vodniku Gault&Millau Slovenija, ki ga je razglasil za chefa leta 2025. Njegova restavracija je s štirimi kuharskimi kapami utrdila svoje mesto v vrhu slovenske gastronomije.

Kaj pomenijo štiri kape Gault&Millau?

Vodnik Gault&Millau ocenjuje restavracije na podlagi več kriterijev, pri čemer število kap odraža kakovost in edinstvenost kulinarične izkušnje. Štiri kape prejmejo le najboljše restavracije, ki dosegajo med 17 in 18,5 točk od možnih 20, kar pomeni izjemno kuharsko mojstrstvo, dovršenost okusov ter vrhunsko postrežbo.

Tomaž Kavčič
Tomaž Kavčič z ženo Flavio. Foto: Peter Irman

Tomaž Kavčič: Pomembno je celotno doživetje

Ob prejemu priznanja je Kavčič poudaril, da vodnik ne ocenjuje zgolj hrane, temveč celotno gostinsko izkušnjo: “Gault&Millau ocenjuje vse – od prvega pozdrava do slovesa gostov. Seveda so jedi najpomembnejši del, a gostoljubnost, postrežba in vzdušje igrajo prav tako veliko vlogo.” Priznanje je sprejel skupaj s hčerko Saro Kavčič, ki mu poleg žene Flavie pomaga z vodenjem restavracije. Še posebej se je zahvalil ekipi, saj je, kot pravi, to njihova skupna zmaga: “Brez izjemnega tima, ki vsak dan srčno opravlja svoje delo, tega priznanja ne bi bilo. Vsak član ekipe prispeva k temu, da gostje od nas odidejo z nasmehom, lepimi spomini in polnim trebuhom.” Tomaž je že četrta generacija Gostilne pri Lojzetu, Sara peta. Chef pravi, da to »dokazuje, da so vsa ta leta na pravi poti«.

Gostilna pri Lojzetu – tudi najboljša gostilna leta

Poleg tega so dovršenost Kavčičeve kuhinje potrdili tudi kulinarični kritiki bloga Miha First, ki so Gostilno pri Lojzetu razglasili za Najboljšo gostilno leta 2024. V svoji oceni poudarjajo, da gre za restavracijo, ki ne stavi le na presenečenja in spektakel, temveč na avtorske jedi, dovršene recepte in vrhunske sestavine.
S temi priznanji se Tomaž Kavčič še enkrat potrjuje kot eden najvplivnejših in najbolj cenjenih chefov v Evropi, njegova restavracija na Dvorcu Zemono pa ostaja sinonim za vrhunsko kulinariko, kjer se srečujeta inovativnost in tradicija.

Tomaž Kavčič
Ena od Tomaževih pomladanskih predjedi. Svet gospodarstva
Oglasno sporočilo

Ostale zanimive zgodbe v rubriki

Back to top button
Politika zasebnosti

Spletno mesto uporablja piškotke, da vam lahko zagotovimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Podatki o piškotkih se shranijo v vašem brskalniku in izvajajo funkcije, kot so prepoznavanje, ko se vrnete na naše spletno mesto, in pomaga naši ekipi, da razume, kateri deli spletnega mesta se vam zdijo najbolj zanimivi in ​​koristni. Več v Piškotki in Politiki zasebnost.