
Na prvi spomladanski dan, 21. marca, je znova zaživela Odprta kuhna, ki je/bo tudi letos na Pogačarjevem trgu v Ljubljani. V novi sezoni se obiskovalci lahko kulinarično razvajajo pri več kot 65 skrbno izbranih ponudnikih in okušajo več kot 280 različnih jedi.
Poleg nove mednarodne ponudbe, boste lahko poskusili tudi nove slovenske specialitete: dolenjske štruklje, prekmurske langoše, idr. Zagotovo pa boste uživali tudi v tradicionalni ponudbi izpod rok slovenskih vrhunskih mnojstrov. Kranjska klobasa, potica, cesarski praženec, idrijski žlikrofi, prekmurska gibanica in slovenska vina vas ne bodo pustila ravnodušne.

Odprta kuhna bo letos tudi še bolj trajnostno in ekološko usmerjena. Uživajte v hrani, družite se, spoznavajte svet na krožniku. In ne pozabite – hrana je doživetje.
Zaenkrat še Pogačarjev trg
Tudi letos vas bodo razvajali tako novi ponudniki kot tudi tisti, ki jih že dobro poznate. Po Pogačarjevem trgu se bo širila čudovita mešanica vonjev, ki vas bo vsak sončni petek zvabila k najokusnejšemu zaključku delovnega tedna.
Odprta kuhna za zdaj ostaja na Pogačarjevem trgu. “Tam bomo, dokler bo situacija dopuščala, ko pa bodo začeli s prenovo osrednje tržnice, bomo v sodelovanju z Mestno občino Ljubljana in JP LPT poskrbeli, da najdemo novo, prijetnejšo lokacijo – stran od hrupa, prahu in gradbišč. O vseh spremembah in novostih vas bomo seveda pravočasno obvestili,” so sporočili organizatorji Odprte kuhne.


