Oglasno sporočilo
Aktualne zgodbe

BAGEL POINT združil prijetno s koristnim

Pod znamenitimi Plečnikovimi arkadami

Posebnosti
  • PROMO SPOROČILO: VSEBINO OMOGOČA BAGEL POINT

V strogem centru Ljubljane, pod znamenitimi Plečnikovimi arkadami na osrednji ljubljanski tržnici, sta družinska pekarna Malo drugače in priljubljena kraft pivovarna LOO-BLAH-NAH, odprla prodajalno BAGEL POINT. V ponudbi so pravi ameriški bagli ter focaccie in raznolike sladice, kot so cimetove rolice, rjavčki in piškoti. Bagle vam postrežejo sveže ali popečene, z ali brez raznolikih namazov, ali kot sendviče. Poleg vam postrežejo kavo ali ostale pijače.

Bagel Point
Bagle vam postrežejo sveže ali popečene. Foto: Bagel Point

O prodajalni

BAGEL POINT je izpostava družinske pekarne Malo drugače, ki Ljubljančane že dolgo navdušuje z ročno izdelanimi pekovskimi izdelki iz ekološko pridelanih sestavin in tradicionalno peko z drožmi. Nahaja se v prostorih Pub LOO-BLAH-NAH Center, ki na ljubljanski tržnici ponuja pester izbor svojih lastnih piv vrste ale ter vina, koktejle, brezalkoholne pijače in kavo iz domžalske pražarne Mariposa. Z izdelki pekarne Malo drugače so želeli zapolniti še vrzel v ponudbi hrane. »Pivovarna LOO-BLAH-NAH je zavezana lokalnosti. Ko gre za surovine, vedno najprej pogledamo, kaj ponuja naš domači prostor. Sodelovanje z lokalno pekarno je bilo za nas logična in naravna izbira,« je povedal direktor pivovarne Igor Lazar.

Bagel Point
Gre za prvo pravo prodajalno ameriških baglov pri nas. Foto: Bagel Point

Kaj je sploh bagel?

Bagel – okrogla žemljica z luknjo na sredini – ima bogato zgodovino, saj so ga prvič pripravili v 17. stoletju na Poljskem. Njegovo priljubljenost se je v 20. stoletju razširila v Združenih državah Amerike, kjer je postal prava kulinarična ikona. Danes tam težko najdete ulico brez prodajalne baglov. V 21. stoletju pa so se bagli razširili tudi po Evropi in prodajalne s tem priljubljenim »kruhom z luknjo« najdete v vseh večjih mestih. Zaradi preprostosti, dolge obstojnosti in vsestranske uporabe je bagel danes nepogrešljiv del številnih kuhinj po svetu. »Za razliko od navadnega kruha, bagle najprej skuhamo v vodi, šele nato spečemo. Prav zaradi tega postopka imajo tisti značilen okus, ki spominja na preste. Peka je sicer malo bolj zahtevena kot pri navadnem kruhu, ampak rezultat je vreden truda,« je povedala Ksenija Podgrajšek iz pekarne Malo drugače.

Bagel Point
Ksenija Podgrajšek in Igor Lazar Foto: Svet gospodarstva

BAGEL POINT je odprt od torka do petka med 9:00 in 12:00, ob sobotah do 13:00. Pub LOO-BLAH-NAH Center pa svoje stranke streže vsak dan od jutra do večera.

Oglasno sporočilo

Ostale zanimive zgodbe v rubriki

Back to top button
Politika zasebnosti

Spletno mesto uporablja piškotke, da vam lahko zagotovimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Podatki o piškotkih se shranijo v vašem brskalniku in izvajajo funkcije, kot so prepoznavanje, ko se vrnete na naše spletno mesto, in pomaga naši ekipi, da razume, kateri deli spletnega mesta se vam zdijo najbolj zanimivi in ​​koristni. Več v Piškotki in Politiki zasebnost.